Quantcast

Rajoy: "Els partidaris de la ruptura no tenen ni el suport de la llei ni el de la majoria de la societat"

El president del Govern, Mariano Rajoy , ha valorat aquest dilluns el resultat de les eleccions catalanes subratllant que "el que no és possible legalment tampoc ha obtingut el suport a les urnes" < / strong>. "Els partidaris de la ruptura mai van tenir el suport de la llei i des d'ahir sabem que tampoc de la majoria de la societat catalana", ha dit.

En una breu declaració al Palau de la Moncloa, Rajoy ha cridat a qui acord el pròxim Govern de la Generalitat a treballar per "resoldre els problemes reals" dels catalans, a "tancar la fractura" ia tornar a Catalunya a la "camí de la convivència normalitzada" i el respecte a la llei.

El cap de l'Executiu ha afegit que, en aquesta tasca, el Govern català trobarà "tota la col·laboració " de l'Executiu central, amb" lleialtat i disposició al diàleg ", però" sempre dins de la llei ".

" Amb la mateixa fermesa amb què ofereixo col·laboració afirmo que el Govern d'Espanya seguirà vetllant perquè es respecti l'Estat de Dret, la igualtat de tots els espanyols i els drets i llibertats de tots ", ha declarat Rajoy.