Quantcast

Alerten d'una plaga de rates al centre de Madrid

Malgrat que l'Ajuntament de Madrid no qualifica de "plaga" l'abundant presència de rates als carrers de la ciutat, els veïns dels barris més cèntrics de la capital (fins i tot els usuaris de les estacions de Metro i alguns turistes ) es topen dia rere dia amb desenes de rosegadors , cosa que, segons publica 'ABC', ha augmentat el nombre de denúncies en un 60% des de començaments d'any.

Les zones més afectades són Ambaixadors, Justícia, Palau, Sol o Retiro , aquesta última en llocs pròxims i propers al parc al qual dóna nom. Especialment preocupant és la situació en Tirso de Molina i Lavapiés , on la manca de neteja provoca l'aparició estel·lar d'aquest grup de rosegadors.

Des del consistori municipal, Inés Sabanés, delegada de Medi Ambient, assegura que la neteja no és l'únic factor que provoca aquesta situació. La dirigent d'Ara Madrid, experta en la matèria, assegura que "les circumstàncies climatològiques (un clima sec i calorós en aquests mesos) i mediambientals (zones amb abundant vegetació i de caràcter perenne) compliquen la seva eradicació" < /em>.

La crisi de neteja que hi ha a la capital (i que sembla no tenir fi) podria afavorir que aquestes denúncies vagin a més en les pròximes setmanes, cosa que ha provocat que la Fiscalia General de l'Estat hagi decidit obrir una investigació per sol·licitar, de forma eventual, informes a l'Ajuntament per controlar la possible evolució de les plagues.

La Fiscalia planteja que podrien no ser suficients les més de 1.000 intervencions diàries en els claveguerams de la ciutat per intentar acabar amb les caus situades sota terra. Això sí, des del govern de Manuela Carmene s'assegura que "les trucades al 010 s'atenen en menys de 24 hores".