Quantcast

Prohibeixen portar la cadireta de nen als seients davanters del cotxes a partir de dijous

El passat mes de juliol, l'Executiu va aprovar un Reial Decret que modifica l'article 117 del Reglament General de Circulació, en el qual es regula tot el relatiu al ús obligatori de cinturons de seguretat i dispositius de retenció per a nens als vehicles.

En aquesta modificació s'estableixen tres excepcions . Els menors sí que podran viatjar davant quan les places del darrere ja estiguin ocupades per altres menors d'edat d'aquesta altura; quan no sigui possible instal·lar totes les cadiretes necessàries; o que es tracti d'un vehicle biplaça.

A més, en el Reial Decret s'estableix la obligació d'instal·lar els SRI acord amb les instruccions facilitades pel fabricant , ja que hi ha diferents tipus de sistemes homologats: uns orientats en el sentit de la marxa i altres, en sentit contrari.