Quantcast

Ciutadans referent de l'Estat a Catalunya per davant de PSOE i PP

S'erigeix ??com a primer partit de l'oposició a la cambra catalana liderat per la seva candidata, Inés Acostades, i supera en nou i 14 escons a PSC i PP , respectivament, sent la segona força en les quatre províncies per darrere de Junts pel si.

Ha arribat aquest resultat quan queden menys de tres mesos per als comicis generals en què el líder del partit, Albert Rivera, es postula per a la Moncloa i per primera vegada ha aconseguit representació a les quatre províncies catalanes.

La formació ha gairebé triplicat els escons que va aconseguir en les eleccions catalanes de 2012, quan va obtenir nou diputats, amb 275.007 vots i un percentatge del 7,56%.

La tendència de Ciutadans és de continuar augmentant la seva presència a la cambra catalana des de 2010, ja que tant el 2006 -primera vegada que concurrió- com quatre anys després va aconseguir tres diputats, i incrementant de manera exponencial el nombre de vots.

La província de Barcelona ha tornat a ser el graner de vots de Ciutadans, i si ja en 2012 va aconseguir allà la seva majoria de diputats -vuit dels nou- en aquestes eleccions ha passat a tenir de nou el major pes, amb 17 del total d'escons.

A la de Tarragona, on va obtenir un diputat amb 26.039 vots, la formació ha tornat a aconseguir representació, i en aquesta ocasió ha obtingut quatre amb un 19% dels vots i triplicant els suports a les urnes respecte a fa tres anys.

Per primera vegada, la formació taronja obté representació en les circumscripcions de Girona, amb dos, ia Lleida , amb altres dos; tant a Girona com a Lleida ha gairebé quadruplicat el seu percentatge de vots.

ÀREA METROPOLITANA

Un dels objectius de la formació taronja, més enllà de ser segona força, era que el tradicional cinturó vermell de Barcelona es tenyís de taronja , aspecte que a tenor dels resultats la candidatura de Acostades també ha aconseguit. S'ha erigit com a segona força en comarques que eren més proclius al PSC com al Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, amb augments percentuals que arriben als 12 punts en algunes d'elles.

En ciutats com L'Hospitalet de Llobregat, tradicional feu del PSC, Ciutadans s'erigeix ??com a primera força , un aspecte que també passa a Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat.

A la ciutat de Barcelona, ??Ciutadans s'ha fet amb la victòria en el districte de Nou Barris, superant Junts pel sí -que ha guanyat en la resta de districtes- i el PSC.