Quantcast

Així serà l'eclipsi total de superluna

Els aficionats a l'astrologia caminen aquests dies revolucionats. I és que aquest diumenge és un dia per mirar al cel: coincideixen en el teimpo 1 superluna amb un eclipsi total, cosa que només ha passat en cinc ocasions des de 1900.

La superluna es produeix quan el nostre planta, la Terra, es troba a menor distància de la lluna. La nostra òrbita no és circular, sinó el·líptica, de manera que en ocasions estem més a prop la lluna (perigeu) i la vemo s fins a un 30% més gran i brillant. Es tracta de les superlunas que succeeixen 04:00 o cinc vegades a l'any.

Quant al eclipsi de lluna és un fenomen que es produeix quan el nostre planeta es fica entre el Sol i la lluna en una alineació perfecta, projectant la seva ombra sobre el satèl·lit.

El que és veritablement estrany és que succeeixin les dues coses al mateix temps, com passarà aquest 28 de setembre de matinada: a simple vista, si les condicions meteorològiques ho permeten es podrà veure com una enorme lluna es tenyeix de vermell . No en va en diuen lluna de sang.

Això sí, els que estiguin interessats s'han de mantenir en vela ja que es calcula que el fenomen començarà en la nit de diumenge a dilluns al voltant de la s 3.07 del matí (hora espanyola) i aconseguirà el seu millor moment més enllà de les 4 de la matinada .

L'excepcionalitat del fenomen ha inundat la xarxa de tot tipus de teories apocalíptiques que es reprodueixen cada vegada que el cel ens regalen un espectacle fora del comú.