Quantcast

Catalunya, davant la incertesa les eleccions

Tancament de campanya marcat per la incertesa de uns sondejos que pronostiquen un resultat ajustat. Els principals líders polítics van insistir ahir en els seus missatges per convèncer els indecisos d'última hora, i que potser podrien decantar la balança a favor o en contra de la independència.

Artur Mas, president de la Generalitat i número 4 de la llista de Junts pel Sí, ha reivindicat aquest divendres que ha tornat a posar les urnes perquè els catalans decideixin el seu futur i ha proclamat: "Les urnes tornaran a estar. Són les urnes de la prosperitat econòmica, la justícia social, la solidaritat, la igualtat, les oportunitats, la dignitat i la llibertat ".

En el míting final de campanya a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona davant milers de persones -70.000, segons l'organització -, ha reivindicat que Catalunya ha tingut ànima i consciència de ser un nació en els seus moments més difícils, per la qual cosa ha pronosticat que després de les eleccions del 27S li espera un "futur brillant", en al·lusió a la independència.

El president català ha reivindicat les dificultats per les quals ha passat per mantenir en peu el procés sobiranista i ha conclòs: " Han valgut la pena les dificultats. Ni els insults, ni els menyspreus, ni els atacs, ni el joc brut, ni les querelles eren importants. El que era important és el que hem fet tots junts ".

Per la seva banda, Mariano Rajoy ha erigit el PP com el partit que defensa" la veu de la veritat a Catalunya "i que representa la majoria que no vol la independència, en el míting final de campanya amb l'expresident francès Nicolas Sarkozy i el candidat Xavier García Albiol.

En al Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona davant de més de 2.000 persones, ha sentenciat: " Hi ha una Catalunya majoritària que estima el seu poble i que estima la seva terra, i perquè la mestressa no vol veure-amputada d'Espanya i d'Europa ".

tmabién el lider del PSOE, Pedro Sánchez, ha participat en el míting del seu candidat, Miquel Iceta, i ha remarcat que el vot al PSC és" un 'sí' rotund a la convivència i un 'no' a la independència ", paraules que han encès al públic que ha començat a corejar enèrgicament el lema 'sí convivència, no independència' < / strong>.