Quantcast

Sanitat retira els implants de silicona de Silimed per defectuosos

La Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) , que depèn del Ministeri de Sanitat, ha ordenat la retirada d'uns implants de silicona per a cirurgia plàstica, bariàtrica i urològica que van ser fabricats per l'empresa Silimed.

El certificat CE ha estat suspès per defectes de qualitat en el producte, tot i que fins al moment asseguren en un comunicat que no s'ha detectat que això pugui ser perjudicable i tingui riscos per a la salut de les persones que tenen aquests implants .

En una de les fàbriques de Silimed < / strong> al Brasil es van detectar partícules en la superfície d'alguns productes, entre ells implants mamaris, pectorals, de glutis, de cama, per mans, expansors de teixit, de cara, de nas, làmines de suspensió per mamoplàstia, pilotes gàstrics, bandes gàstriques, de testicles, de penis, conformadors vesicals, constrictors periuretrals, tubs per hipospadia i 'stents' vaginals.

La AEMPS ha ordenat a l'empresa que deixi de distribuir aquests implants i als centres que no els implantin fins que es conclogui la investigació. De moment, estan treballant amb la Unió Europea per prendre mesures addicionals. Han demanat als usuaris que si detecten algun problema ho notifiquin immediatament.