Quantcast

El Govern aprova ajudes al sector lacti i més pressupost per a la Dependència

El Govern té previst aprovar durant la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres un Reial decret per concedir ajudes al sector lacti espanyol per valor de 300 milions d'euros.

La reunió del Consell de Ministres estarà presidida pel cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, i comptarà amb l'assistència de tots els membres del seu gabinet a excepció dels ministres d'Afers Exteriors i de Cooperació i d'Economia i Competitivitat.

Segons ha explicat aquest dimecres la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, el Reial Decret per ajudar els ramaders recollirà un valor de 300 milions d'euros, 80 milions addicionals del Govern, a més que l'Estat disposarà de 11 milions d'euros per a la promoció i ajudes.

En el mateix, a més, es contemplaran les normes reguladores per al repartiment d'aquests ajuts que busquen compensar la caiguda dels preus de la llet. < / p>

Així mateix, el Consell de Ministres donarà llum verda previsiblement a un fons de contingència per valor de una mica més de 105 milions d'euros en el marc de la Llei per a l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de Dependència.

Durant aquesta legislatura, l'Estat ha invertit més de 6.500 euros en el sistema i que per al 2016 té pressupostats altres 1.255 milions, 75 més que en l'exercici anterior, als que sumarà aquesta partida addicional per a incrementar l'atenció de les persones dependents.