Quantcast

El Papa Francisco parla de "vergonya" davant els casos d'abusos a menors

El Papa Francisco parla de " vergonya " al referir-se als casos d'abusos a menors comesos per membres de l'Església, durant la seva primera homilia en la ciutat nord-americana de Nova York, que ha tingut lloc aquest dijous a la Catedral de Sant Patrici davant sacerdots i consagrats.

" Sé que vostès com a cos presbiteral recentment han patit molt a causa de l a vergonya provocada per tants germans que han ferit i escandalitzat a l'Església en els seus fills més indefensos ", ha denunciat el Summe Pontífex davant els religiosos, als quals ha dit acompanyar" en aquest temps de dolor i dificultat ". < p> Francisco ha assenyalat que la " bella Catedral de Sant Patrici ", situada a la Cinquena Avinguda de Manhattan, és " símbol del treball de generacions de sacerdots, religiosos i laics americans que han contribuït a l'edificació de l'Església a Estats Units ".

En aquesta exclusiva zona de Nova York, el Papa ha demanat als sacerdots que " no caiguin en el parany " de mesurar els esforços apostòlics" amb criteris d'eficiència, de la funcionalitat i de l'èxit extern, que regeix el món dels negocis " .

" El veritable valor del nostre apostolat es mesura pel que té als ulls de Déu. Veure i valorar les coses des de la perspectiva de Déu exigeix ??que tornem constantment al començament de la nostra vocació i –no cal dir– exigeix ??una gran humilitat ", ha afegit.

En aquest sentit, assegura que hi ha " una forma diferent de mesurar l'èxit ". " A nosaltres ens correspon sembrar, i Déu veu els fruits de les nostres fatigues. Si alguna vegada ens semblés que els nostres esforços i treballs s'enfonsen i no donen fruit, hem de recordar que nosaltres seguim a Jesucrist, la vida, humanament parlant, va acabar en un fracàs: en el fracàs de la creu ", postil·la el Pontífex.