Quantcast

El tancament de campanya s'embolica de la batalla de les banderes

El balcó de l'ajuntament de Barcelona i les banderes d'Espanya i de la Catalunya secessionista s'han convertit en protagonistes del tancament de campanya.

Mentre els protagonistes del distanciament, el republicà Alfred Bosch i el popular Alberto Fernández donaven per acabada la baralla de les banderes , el titular d'interior Jorge Fernández Díaz atió la polèmica comparant el fet amb els pitjors anys d'ETA al País Basc.

La incertesa sobre els resultats electorals acapara l'atenció de els partits, els mitjans de comunicació i les societats catalana, espanyola i europea.

El vot per correu ha augmentat substancialment i el pronòstic dels especialistes situa la participació en el 75% . D'aquesta manera, s'apunta que els líders nacionals han mobilitzat bona part del seu electorat, sobretot, a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Diumenge podrien votar a Catalunya més de 4 milions de ciutadans.

A les manifestacions secessionistes dels últims cinc anys s'han concentrat entre un milió i mig i un milió vuit-centes mil persones . En les eleccions de participació ciutadana del passat 9 de n ovembre van votar 2 milions 400 mil persones.

Prop de dos milions van votar sí a la independència de Catalunya

Si bé tots els sondejos apunten que Junts pel sí aconseguirà la majoria suficient en escons o bé es quedarà molt a prop , el resultat dels vots serà molt ajustat i podria estar separat entre els dos blocs per a penes dos punts.