Quantcast

Iker Casillas demanda a Bankia després de perdre 480.000 euros en accions

El 20 de juliol de 2011, dia en què l'entitat va sortir a borsa, el porter Iker Casillas va invertir 480.000 en accions animat per les grans expectatives que hi havia sobre aquesta companyia. Avui, la seva inversió en accions s'ha reduït a 1.395 euros, ha perdut més de 478.000 euros.

Segons informa el portal Vanitatis, Iker Casillas ha interposat dues demandes, una per la seva inversió privada de 240.000 euros, i una altra per l'adquisició que va fer la seva societat, Ikerka SL, també de 240.000 euros. Segons aquests documents, s'al·lega que la informació que van manejar els inversors sobre l'entitat abans de comprar les accions era falsa.

José María Ruiz de Arriaga, soci director d'Arriaga Associats, encarregat de defensar els drets del porter, assegura que "la gent va fer aquesta inversió amb una informació enganyosa. La gent no hauria invertit els seus diners en accions de Bankia si hagués sabut que la informació que oferia el fullet no es corresponia amb la realitat d'una empresa que estava en fallida. Per això, nosaltres estimem que probablement els afectats recuperin els seus diners mitjançant una reclamació judicial, perquè van ser enganyats quan van adquirir les seves accions ". A dia d'avui estan a l'espera que siguin admeses a tràmit.

Les accions de Bankia van sortir al mercat amb un valor de 3.75 euros, però després de conèixer l'estat dels comptes de l'entitat en 2011, va sortir a la llum la seva falta de solvència econòmica. Un any després, el 2012, es va produir la intervenció de la companyia pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i suspesa de cotització per acord de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Això va suposar la ruïna per a tots els accionistes, inclòs Iker Casillas.

Finalment, el 2013 es va produir un 'contra split' de les accions perquè cotitzessin en borsa i tinguessin liquiditat. És a dir, es va reduir el nombre d'accions augmentant el seu valor nominal en la mateixa proporció. Augmenta el preu de l'acció però els inversors posseeixen menys accions. Això va suposar que cada 100 accions quedessin reduïdes a una, perdent així el 99% de la inversió.