Quantcast

Denuncien que els residus d'Aznalcóllar són "cancerígens"

La polèmica que gira entorn de la mina de Aznalcóllar segueix sense cap control. Després d'unes informacions publicades pel diari 'El Mundo', ha sortit a la llum els riscos que tenen les antigues instal·lacions mineres, a les que ha titllat com "cancerígenes" el Institut Nacional de Toxicologia .

L'impacte en el medi ambient en les persones és molt gran a causa de les altes concentracions de substàncies tòxiques que s'han trobat a terra ia l'aigua. La Junta d'Andalusia està sent investigada per presumpta adjudicació il·legal de la mina , que ja suposa un gran problema per als andalusos.

El zinc, l'arsènic i el plom en grans quantitats suposen un seriós problema per al medi ambient perquè des de fa dos anys no s'han fets treballs en ella i les aigües contaminades han passat al subsòl perquè la depuradora està totalment abandonada. L'informe que publica el diari abans citat apunta a la necessitat de controlar i depurar les aigües contaminades.

També s'ha assenyalat que els residus acumulats a l'abocador contenen compostos cancerígens que són molt perillosos a nivell ecològic. Actualment jutgen si es va cometre tripijoc en el concurs de Aznalcóllar , que havia demanat Ecologistes en Acció, per beneficiar el grup Magtel, també investigat per la UDEF.