Quantcast

Margallo a Junqueras: "Oriol, se us estima molt, no trenquem"

García Margallo, va argumentar en el cara a cara a 8tv amb Oriol Junqueras que Catalunya sortiria "automàticament" de la UE si declarés de forma unilateral la independència i no obtindria reconeixement internacional algun i va advertir de les conseqüències d'una separació per a l'economia i els serveis socials pel que suposaria el "efecte frontera" .

Sobre la presumpta sortida de la UE. "El senyor Junqueras diu que la UE no va a excloure Catalunya i té raó: qui s'exclou és Catalunya . Els tractats deixen de aplicar-se des del minut zero. No hi ha expulsió. Hi ha autoexclusió ".

El ministre va utilitzar en la seva bateria argumental fins i tot alguns raonaments de la candidatura Junts pel Sí: "comparen els catalans a l'Espanya d'avui amb els negres d'Alabama en 1955, i això ens fa un enorme mal. Hem fet mostres d'afecte permanents a Catalunya ". Per acabar amb una declaració d'amor: " ¿Vostè creu que jo no vull a Catalunya? (…) A mi m'agradaria catalanitzar Espanya, com m'agradaria valencianitzar Espanya, [per] aquest esperit emprenedor, obert … ".

I és que en opinió de Margallo, " estant a Espanya a Catalunya li ha anat molt bé i alguna cosa ha tingut a veure el Govern. És el primer PIB, la renda bruta és del 120%, és la primera en importacions, en exportacions, en turisme, en R + D + I, en inversió acumulada …. I per què perdran vostès això? ". Per acabar amb un apoteòsic: " Oriol, se us estima molt, que això és molt antic, no trenquem . A més li segueixo (a Junqueras) perquè el que mana és el … Com deia Plutarc 'aquí viu el president, el que mana viu davant'. El que mana és l'Oriol ".