Quantcast

Els selfies provoquen més morts que els taurons

És més perillós 01:00 selfie o un tauró? A priori es tracta d'una pregunta molt fàcil de respondre. El tauró és l'habitant aquàtic més ferotge i no són molts els surfistes que han sortit il·lesos d'un dels seus fers atacs. No obstant això, les dades inclinen la balança cap a aquesta moda que ha provocat més tragèdies de les que la nostra ment arriba a atrapar.

Un estudi elaborat per investigadors de la Universitat d'Ohio ha comparat les víctimes mortals de les 'autofotos' amb les morts en atacs d'esquals i el resultat és molt cridaner. Segons recull l'informe, el 2015 han mort 12 persones intentant presumir de 'selfie', mentre que l'Arxiu Global d'Atacs de Tauró compte 8 morts en els 74 atacs registrats.

Jesse Fox, cap de la investigació, assegura que amb aquestes dades no volen frivolitzar sinó posar de manifest una realitat molt cridanera. De fet, l'objecte d'aquest estudi no és realitzar aquesta comparativa sinó respondre a per què hi ha persones que es posen en perill per trobar una simple foto.

En aquest cas, els investigadors apunten que les persones que més selfies es fan i comparteixen a les xarxes socials presenten en general un comportament més narcisista i psicòpata.