Quantcast

Dimiteix el president de Volkswagen després del frau de les emissions

Martin Winterkorn , el president executiu del Grup Volkswagen, ha presentat a la tarda de dimecres la seva dimissió , després de l'escàndol de les emissions dels seus vehicles.

"Volkswagen necessita començar de zero … Amb la meva dimissió estic aplanant el camí per a això" , ha expressat Winterkorn.

El president de la companyia alemanya ha confessat que ell no creu que hi hagi "fet res equivocat" . No obstant això , Winterkorn ha decidit assumir la responsabilitat del cas de la manipulació de les dades d'emissions a Estats Units , a través d'un programari.

"Com a conseller delegat, accepto la responsabilitat per les irregularitats trobades en els motors dièsel i per això he demanat al consell de supervisió que aprovi el meu cessament en les funcions com conseller delegat del grup Volkswagen ", ha anunciat.

Winterkorn ha ressaltat que actua únicament pel bé de l'empresa , que considera que necessita "aire fresc" . "Amb la meva dimissió, buido el camí per al canvi" , ha explicat.

La renúncia del càrrec arriba tot just uns dies després que els Estats Units detectés que Volkswagen havia manipulat les xifres de les emissions dels seus vehicles , i pel que podrien enfrontar a una penalització de fins a 18.000 milions de dòlars.