Quantcast

El Suprem confirma que els afectats per la talidomida no seran indemnitzats

El Ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres que els afectats per la talidomida no seran indemnitzats. L'alt tribunal ha rebutjat el recurs interposat per l'Associació de Víctimes a Espanya (AVITE), per vuit vots enfront d'un.

L'alt tribunal havia iniciat a les deu i mitja la seva deliberació sobre el recurs presentat per l'associació, que reclama indemnitzacions a la farmacèutica alemanya Grünenthal . L'Audiència Provincial de Madrid va absoldre el 2014 al laboratori i va anul·lar les compensacions econòmiques que havia fixat el jutjat de primera instància.

Tot i que l'associació comptava amb el suport de la Fiscalia en el seu recurs, l'alt tribunal confirma la interpretació de l'Audiència Provincial de Madrid de considera que l'acció de reclamació estava prescrita per haver transcorregut amb creix s, fins i tot en la hipòtesi més favorable per els afectats, el termini d'un any establert en la llei per a l'exercici d'aquest tipus d'accions.

El Suprem deixa fora de perill no obstant això la possibilitat de futures reclamacions civils fundades en l'aparició de danys no coneguts o en l'agreujament dels actuals.