Quantcast

Mar de Plàstic deixa en mal lloc a Almeria, segons diverses associacions

El grup Atresmedia va estrenar en la nit d'ahir, una de les seves grans apostes de la seva programació de tardor, 'Mar de plàstic', un nou thriller ambientat al sud d'Andalusia. El primer episodi de la sèrie protagonitzada per Rodolfo Sancho i Belén López es va emetre simultàniament en tots els canals del grup de Sant Sebastià dels Reis, excepte a laSexta, sent líder de la nit de dimarts a obtenir un magnífic 29,2% de share (4.967.000 espectadors).

La nova ficció produïda per Boomerang TV va provocar en les xarxes socials comentaris dispars, des positius lloant la intensitat i els girs del argumentat fins altres en què es posava en dubte la interpretació dels actors de la sèrie. I és que molts dels espectadors no es van arribar a creure que la història es desenvolupés a Almeria degut en gran mesura a l'accent 'Almeria' amb què els actors parlaven.

Sota el hastag # Mardeplástico els usuaris de Twitter van discutir durant tota la nit sobre l'accent presumptament Almeria d'alguns actors: "Mar de plàstic a Antena 3 … Per què parlen amb accent de chipiona? ¿ Sabran que Almeria està més a prop de Múrcia que de Sevilla? " comentava l'usuarivelazqueznav, "El millor de Mar de plàstic és que encara no ha sortit ningú amb accent d'Almeria" comentava un altre televident a la xarxa social.

Associacions Almeria censuren la imatge parcial i difamatòria que ofereix la sèrie

El conflicte per l'accent, no només ha estat l'únic que ha provocat el primer episodi de 'Mar de plàstic', també ha recollit crítiques pel tractament que en ella es fa de les personatges gitanos. Unes crítiques que també va patir la comèdia estiuenca de Telecinco 'Ancorats.

A més, com recull el diari Almeria 360, les associacions d'Almeria s'han mobilitzat contra la sèrie a partir d'una frase sobre els hivernacles que Rodolfo Sancho va realitzar recentment en una entrevista: "Aquí han passat unes coses que se't posen els pèls de punta. No explicaré res, això heu de preguntar-ho vosaltres per aquí. No cal anar a Las Vegas per que hi hagi gent enterrada en els deserts".

Aquesta declaració ha desencadenat que el president de l'associació cívica 'Acció per Almeria', emeti un comunicat als mitjans de comunicació alertant sobre les conseqüències negatives que per a la regió d'Almeria tindrà la sèrie, afirmant que aquesta frase és "molt greu" i "demostren la direcció que està prenent la sèrie" . A més, des de l'associació s'ha censurat "la imatge parcial i difamatòria que la ficció ofereix de l'agricultura d'Almeria".