Quantcast

Un empresari compra un fàrmac contra la sida i puja el seu preu un 5.555%

L'empresari nord-americà Martin Shkreli s'ha convertit en les últimes hores a l'enemic número 1 de mig món. Aquest prestigiós home de negocis va adquirir els drets de Daraprim, un fàrmac utilitzat per tractar el VIH , i ha decidit prendre una decisió molt polèmica que ha generat una gran controvèrsia a les xarxes socials.

El què ha fet? Puja el preu del producte de 12 euros a 672 euros , és a dir, un augment en només unes hores del 5.555% . Segons ha assegurat Shkreli en una entrevista amb 'New York Times', la decisió no és qüestió de "avarícia" sinó que es veu obligat a fer-ho per "convertir el negoci en sostenible " .

El Daraprim és un medicament que porta més de 60 anys en el mercat i molts experts en el camp sanitari asseguren que serà complicat que molts hospitals puguin fer front a la despesa i hagin de optar per alternatives més barates però molt menys eficaços.

El subministrament d'aquest tipus de fàrmacs depèn del pes i de la constitució física del pacient, cosa que pot provocar grans diferències en persones que tenen aquesta mateixa malaltia. Daraprim també és utilitzat-a més de per combatre el SIDA- per alguns malalts de càncer i possibles infeccions durant l'embaràs.