Quantcast

Els detinguts d'ETA a França tenien abundant material informàtic

Els agents de la Gendarmeria francesa han confiscat abundant material informàtic i dues pistoles a l'interior de la casa rural del sud de França en què han estat arrestats aquest dimarts els considerat s caps d'ETA David Pla i Iratxe Sorzábal en el marc de l''operació Pardines'.

L'abundant material informàtic confiscat a l'interior de l'habitatge pot ser determinant per conèixer les estructures i moviments dels últims anys d'ETA , segons han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Al costat de Pla i Sorzábal, ha estat detingut Ramón Sagarzazu Gaztelumendi , nascut a Irun (Guipúscoa) i de 49 anys d'edat, considerat el cap de l'aparell internacional d'ETA quan va ser detingut el 23 de maig de 2005 juntament Oier Goitia i el francès Bernard Sansebastián, integrants del mateix aparell, en un operatiu en el qual van confiscar 125 quilos de nitrat amònic en un dels registres efectuats.

Agents de la Guàrdia Civil registren el seu habitatge ubicat al carrer Araneder d'Oyarzun ( Guipúscoa), segons han indicat a Europa Pres fonts de la lluita antiterrorista.

És fill del veterà etarra Ramón Sagarzazu Olazaguirre, un dels responsables de les finances d'ETA. El seu pare, àlies 'Xempe', va ser absolt en el judici pel 'cas Faisán', en el marc del qual va reconèixer haver format part de l'organització terrorista fins a 1986. Va residir a Cuba fins que va tornar a França i posteriorment al País Basc.

DETINGUT UN FRANCÈS AMB ANTECEDENTS

També ha estat arrestat el propietari de la casa rural a la qual s'ha localitzat als etarres. Es tracta del ciutadà francès François Flors, de 45 anys d'edat i que ja va ser detingut per la policia francesa el 24 de setembre de 2007 a Saint Etienne de Baigorry, per la seva vinculació amb actes de 'kale borroka' comesos a França.