Quantcast

Aliments que et sorprendria saber de què estan fets

Palets de cranc

Són molt utilitzats en les amanides per donar-los gust i fer-les més riques. El seu consum està estès per tot el món, però si t'agraden molt millor que no segueixis llegint …

Resulta que el venen com palets de cranc , perquè el seu gust recorda al del crustaci, però de cranc té molt poc, per no dir res. La seva composició es diu surimi , una substància que van descobrir els japonesos fa molts anys i que ara és tan popular en tants punts del planeta. Però, de què està fet?

S'obté d'un picada de múscul de carn de peix blanc , que es fa gràcies al rentat repetit de diversos tipus de productes marins, com el lluç, el verat o el bacallà. Es barregen per retirar totes les escates, espines, pell, vísceres i sang durant uns minuts i en diverses ocasions, fins que els refreden i s'escalfen, successivament, uns 40 minuts. En acabar, només queda una pasta blanca a la qual se li ha d'afegir els additius per a la seva conservació, a més de midó, sal, potenciadors de sabor, sucre i altres productes que no són gens naturals. Quan es té tot barrejat, només queda congelar i esperar que se'ls doni el color rosat característic de sobre amb colorants i saboritzants.

En definitiva, al que anomenem palets de cranc no és el producte més natural del món, ni de bon tros sa, per tots els ingredients químics i additius que porta. No es recomana consumir-ne més d'un parell de vegades al mes i tampoc que sigui un menjar habitual per als nens.