Quantcast

Volkswagen reconeix que va manipular fins a 11 milions de cotxes

El escàndol per la manipulació de Volkswagen dels límits d'emissions contaminants ha adquirit ja dimensions mundials. Tot va començar amb el suposat incompliment de les regles contra la contaminació als Estats Units, però la tensió s'ha anat estenent a poc a poc.

L'empresa ha reconegut en un comunicat que haurien manipulat fins a 11 milions de vehicles a tot el món amb el polèmic programari amb el qual tractaven de maquillar les emissions de dièsel dels seus cotxes a les proves, tot i que inicialment es parlava únicament dels venuts a Estats Units.

Aquest escàndol ja ha tingut els seus conseqüències econòmiques, i la companyia alemanya ha tancat la jornada de dimarts amb una caiguda del 19,82% a la Borsa de Frankfurt < / strong>, el descens més important de la seva història.

El president de la companyia, Martin Winterkorn , anava a prorrogar el seu contracte el proper divendres per dos anys més. No obstant això, el diari alemany Tagesspiegel ha avançat que, després de l'escàndol, serà substituït pel cap de Porsche, Matthias Müller.