Quantcast

Manifest de les arts escèniques per la independència

Actrius com Montserrat Carulla, Sivia Bel, Àngels Bassas o Lloll Bertran comparteixen el seu ideari amb el director de teatre Sergi Belbel o amb Alex Casanovas o Lluís Marco.

Tots ells són alguns dels 450 membres de la cultura i l'espectacle català que aposten per la independència de Catalunya.

Constitueixen un ampli sector dels professionals de les Arts escèniques catalanes sense tenir en les seves mans el carnet de cap partit polític. Asseguren que seu color polític és molt divers .

Expressen que Catalunya necessita que el sector que representen es manifesti i es comprometi en el procés sobiranista de Catalunya .

Per aquest motiu han redactat el manifest de les arts escèniques per la independència i ho han difós a través de les xarxes socials.

Tots aquests còmics es plantegen presentar en un dels escenaris catalans quina és la realitat de la cultura a Catalunya i per què s'ha de donar un pas endavant.

Recullen les paraules del conseller de cultura Ferran Mascarell que ha explicat que el sector de les arts escèniques disposarà de molts més recursos si acaba consumant la independència de Catalunya. < p> El sector de les arts escèniques reivindica també l a necessitat d'eliminar el 21% d'IVA que grava els espectacles. Afegeixen que s'està ofegant a la cultura i que cada vegada resulta més difícil sobreviure en el teatre, en la dansa, o al cinema.

figurinistes, ballarins i ballarines, productors , programadors culturals, caracteritzadors o crítics uneixen forces per clama r per la independència de Catalunya.