Quantcast

Irene Lozano deixarà UPyD i la política quan acabi la legislatura

La periodista va estar a punt de guanyar el congrés extraordinari d'UPyD del passat mes de juliol. Mentre l'actual portaveu va obtenir 802 vots (un 43%); ella va aconseguir 745 sufragis (40%), tot i no comptar amb el suport de l'aparell del partit.

El cas és que encara que públicament Lozano continua defensant la validesa del projecte polític d'UPyD, ella no comparteix "l'estratègia" de l'actual direcció. Per tot això, quan acabi la legislatura donarà per conclosa la seva etapa a UPyD i al grup parlamentari al Congrés que ha dirigit Rosa Díez.

Les Corts Generals es dissoldran, probablement, a finals d'octubre. A partir d'aquest moment, Lozano canviarà de treball. Això sí, no diu que el seu adéu la política sigui definitiu. En les eleccions generals de 2011, Irene Lozano va ser la número quatre de la llista d'UPyD per Madrid. En aquell moment, va entrar com a independent. El 2012, va decidir augmentar la seva implicació i es va afiliar al partit de Rosa Díez.

Llicenciada en Filologia Hispànica, escriptora i periodista, Lozano va entrar al Consell de Direcció d'UPyD a mitjan 2014, sempre animada per Rosa Díez, amb la qual va començar a discrepar llavors a compte de les converses amb Ciutadans.