Quantcast

Arriba a Espanya la ginebra que marida amb les especialitats japoneses i plats fusió

Algunes de les millors terrasses de la capital proposen aquest estiu la seva particular versió del 'Jin Tonic' (Gin Tonic de Jinzu) per prendre l'aire lliure amb les seves especialitats japoneses i plats de fusió. Creada per sorprendre el consumidor habitual de Gin Tonic i per inspirar la creativitat del professional de la cocteleria, Jinzu és el resultat de la fusió entre les arrels de la seva creadora, l'bartender britànica Dee Davis, i la seva passió per la delicadesa i l'artesania pròpies de la cultura japonesa.

Una ginebra que uneix el caràcter de la clàssica London Dry Gin amb la sofisticació de les seves notes florals i la frescor d'una ginebra lleugerament cítrica. Tot això unit a una textura suau i un sedós final que la fan tan complexa en aromes com fàcil de beure i de combinar.

L'elaboració d'Jinzu és absolutament pionera. En la seva composició, basada en els gairebé 250 anys de tradició amb què compta la destil·lació de la ginebra a Gran Bretanya, s'inclouen botànics clàssics com el coriandre, l'angèlica i les baies de ginebre. Però també ingredients japonesos tan exòtics i inusuals com el yuzu i la flor de cirerer. Aquesta última tot un emblema del Japó, que ofereix un sabor lleuger i floral i en la qual s'han inspirat tant el nom de la ginebra com el disseny de la seva ampolla que fa al·lusió als 1.000 cirerers que s'alineen a la vora del riu Jinzu. Després de la destil·lació dels botànics aquesta es barreja a més amb sake Junmai, considerat com el Single Malt dels sakes ja que el gra d'arròs es poleix fins al 70% per extreure'n només els sabors essencials.

El resultat és una ginebra elegant, sedosa, molt suau i aromàtica que, fins i tot combinada amb una tònica bàsica, és capaç de donar vida a un gintònic diferent i d'allò més refrescant.