Quantcast

AV.- Centenars de persones s'apleguen a la plaça Guillemó per celebrar amb els fallaires el veredicte de la UNESCO

Andorra la Vella.- Després que aquest dimarts la UNESCO hagi proclamat les Falles del Pirineu com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella ha organitzat un conjunt d'actes per commemorar aquesta històrica fita. Així, durant la jornada festiva, que ha reunit centenars de persones a la plaça Guillemó, s'han pogut veure, prèviament a l'esperat repic de campanes que dóna pas a la cremada de falles, tot tipus d'actuacions de col·lectius com ara els Geganters, l'Esbart i l'Orfeo d'Andorra la Vella, i el Cor rock d'Encamp, entre d'altres. Quant a la culminació d'aquesta fita, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha recalcat que «és un moment històric» i ha afegit que aquest punt culminant «és un reconeixement a tota la feina feta i també a la història de 63 municipis del Pirineu català i francés».