Quantcast

S'homenatja Martí Salvans batejant la biblioteca del Consell General amb el seu nom

Personalitats del món de la política, amics i familiars de Martí Salvans Abetlla, han omplert la biblioteca del Consell General per assistir a l'acte d'homenatge del desaparegut conseller general que va morir el passat 8 de juliol i que aquest dilluns hauria complert 65 anys. El síndic general, Vicenç Mateu, ha presidit l'acte en què s'ha batejat la biblioteca amb el nom del conseller i s'ha descobert una placa a l'entrada.

Mateu ha recordat la figura de Salvans en totes les seves vessants i l'ha considerat un exemple a seguir que mereix que estigui viu en la memòria. A més, ha assegurat que tant la figura dels mestres com dels polítics -dues professions presents en la vida del conseller general- són poc agraïdes, tot i que “són l'essència perquè servir el poble d'Andorra és un dels millors privilegis”.

El síndic general ha agraït a Salvans tot el que ha fet pel país i ha confiat que la placa que s'ha descobert ajudarà a tenir-lo present, i “podrem estimar i servir millor Andorra tal com ho va fer Martí Salvans Abetlla”. Després d'aquestes emotives paraules, Mateu ha fet entrega a la dona del polític d'un àlbum de fotografies del seu pas pel Consell General, el llibre de condolences, i la vestimenta tradicional del conseller.

La seva esposa, Manela Pla, visiblement emocionada, ha volgut donar les gràcies en nom de tota la família a tots els presents per aquest reconeixement que “ens ha arribat al cor”, i l'ha recordat com una persona honesta, i que s'interessava per tot buscant i estudiant durant hores. Finalment, s'ha mostrat convençuda que el seu marit ho hagués agraït perquè “la petjada del Martí quedarà impresa per sempre en aquesta biblioteca”. 

Artículo siguienteSolución reto visual pez