Quantcast

Andorra la Vella recupera els triennis per als treballadors

El co'mput per al pagament de triennis –complements d’antiguitat que el personal del Comú percep cada 36 mesos acumulats- es torna a posar en marxa a Andorra la Vella. Aquest any, una seixantena de treballadors es beneficiaran de la decisio' del Comu' d’Andorra la Vella, que tindra' un cost aproximat, ja previst al pressupost que s’aprovarà la setmana vinent, d’uns 22.000 euros. L’any vinent, pero', seran gairebe' 300 funcionaris els que cobraran un nou trienni, la qual cosa pot suposar un cost de 90.000 euros, segons ha posat en relleu la cònsol major, Conxita Marsol.

Aixo' els succeira' a tots els treballadors que van iniciar la seva relacio' laboral abans del gener del 2003, moment en el qual es van instituir els complements d’antiguitat actuals. Per aixo', destaquen des del Comú, la despesa en triennis el 2017 gairebe' es multiplicara' per cinc per fer front a aquest dret dels treballadors que es va suspendre provisionalment a causa de la conjuntura econo'mica.

Marsol ha destacat aquest dilluns que la mesura per a aquest any es pren sense la necessitat de “fer cap ajustament especial” del pressupost, ja que aquesta partida de personal és important “i sempre hi ha la qüestió de les baixes i les altes i això ens permet disposar d’aquesta quantitat” de 22.000 euros sense cap problema. A més, ha manifestat que ja ha comunicat la mesura tant al sindicat de treballadors com a l’oposició i que s’hi han mostrat a favor i, per tant, esperen aprovar-la el 25 d'aquest mes en el Consell de Comú que ha de donar llum verda al pressupost.

Artículo siguienteSolución reto visual pez