Mans que fan miracles

El reiki entra com a experiència pilot a l'hospital de la Vall d'Hebron, al servei de Reanimació de l'àrea maternoninfantil.

10 de noviembre de 2008

Alguns pares encara no entenen com, des que en Manuel Herrero o algun dels seus companys van posar les seves mans calentes prop del cos del seu fill, ell dorm tranquil o menja al llit de l’hospital on es recupera d’una intervenció. Fins ara res ni ningú ho havien aconseguit, i tant els petits com els seus pares estaven inquiets. No ha estat un joc de mans. En Manuel és un dels voluntaris de l’Associació de Terapeutes de Reiki a Catalunya que cada setmana posa en pràctica aquesta tècnica als pacients de Reanimació de l’àrea maternoinfantil de la Vall d’Hebron que ho sol·liciten. “És un exercic complementari que potencia els resultats de la medicina convencional i redueix els efectes secundaris”, explica Lídia Salas, presidenta de l’entitat. “No hem tingut cap queixa i sembla que la gent ho vol”, afegeix Mercè Canet, responsable d’Atenció a l’usuari i Treball social del centre sanitari.

Què és el reiki?

Consisteix a posar les mans, calentes gràcies a un treball energètic de l’especialista, sobre el cos d’una persona amb dolor o nerviosa. No hi ha cap manipulació, així que és inocu, i relaxa qui ho rep.

Experiència pilot.

El reiki va entrar a l’hospital de la Vall d’Hebron el febrer d’aquest any, com una experiència pilot i gratuïta per qui ho sol·licita (pacients, familiars i personal sanitari) dins el servei de Reanimació de l’àrea maternoinfantil.

Informació.

Cada persona que demana una sessió de reiki rep un tríptic informatiu que n’explica la definició i els seus beneficis.

Avaluació a finals d’any.

“A finals d’any s’avaluarà per veure si continua i si s’amplia a d’altres àrees de l’hospital”, senyala Canet. A Anglaterra i als EUA és una pràctica acceptada dins dels hospitals.

Pacients i infermeria.

Per ara el reiki només s’ofereix al servei infantil de Reanimació, perquè així ho estableix el conveni. Uns 56 voluntaris acudeixen periòdicament a la Vall d’Hebron, on també presten servei a personal d’infermeria, que en alguns casos ja ha sol·licitat formar-se en aquesta pràctica japonesa.