Els menjadors socials de Barcelona serveixen 400.000 àpats a l'any

Els avis són la nova preocupació de l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, que ara prepara menús perquè els que visquin sols mengin sa i acompanyats

Anna Cabeza / Foto: Marta Becerra 16 de septiembre de 2010

Els menjadors socials de Barcelona serveixen 400.000 àpats a l'any
Un menjador social

Que a ningú li falti el plat calent. Aquest és l'objectiu dels menjadors socials, que a Barcelona serveixen quasi 400.000 àpats cada any. Són més de mil menjades al dia per als col·lectius més necessitats, entre els que hi ha la gent gran.

Més de 50.000 persones majors de 75 anys viuen soles a la ciutat i el 58% d'ells no arriben als 600 euros mensuals de pensió. Pensat per ells especialment es fan 'àpats en companyia'. 13 centres cívics donen dinar a 689 avis que tenen precarietat econòmica i risc de quedar aïllats socialment.

L'Elena Gonzalez té 75 anys i és una de les usuàries dels 'àpats en companyia' de Sant Antoni. "Sort en tenim d'ells", comenta referint-se al servei i els seus professionals. Va tenir un accident a la mà i que li facin el dinar li estalvia molta feina. "Menjo, estic amb les amigues i me'n vaig a casa ben contenta", explica.

tusanuncios.com

Consulta los mejores anuncios clasificados y publica el tuyo gratis en sólo 3 pasos. Elige tu tema: