Les dependències municipals poden acollir més de mig miler de persones

"Amb este simulacre hem volgut actualitzar les garanties de seguretat de tot el personal municipal de l'Ajuntament de València i de totes les persones que visiten les seues instal·lacions", ha assegurat el regidor Sergi Campillo.

Redacción JM 22 de junio de 2016

El desallotjament total de les instal·lacions municipals s'ha produït en poc més de cinc minuts, amb la qual cosa s'han complit els temps d'evacuació previstos. "El simulacre ha començat amb l'alerta per l'existència d'un suposat artefacte explosiu a les instal·lacions municipals i s'ha desenvolupat amb l'evacuació de totes les treballadores i els treballadors municipals, així com de totes les persones que hi havia de visita", ha explicat Campillo.

Segons els responsables del simulacre, el desallotjament del recinte ha sigut un èxit, han funcionat correctament tots els protocols establits (com ara l'obertura de portes o el bloqueig d'ascensors) i tot s'ha fet en el temps previst. "Vull agrair la col·laboració de totes les persones i col·lectius que hi han intervingut, com ara les persones delegades de prevenció del personal municipal, la Policia Local i el personal tècnic i membres del directori d'emergència de la casa consistorial, on treballen vora 400 persones i on se supera el mig miler de persones si es compta també les persones que visiten les instal·lacions per a demanar informació o fer gestions", ha afirmat Campillo.

Este simulacre es produïx més d'una dècada després de l'anterior, realitzat en la casa consistorial el 4 de maig de 2006, i només tres mesos i mig després del simulacre anterior en l'edifici de Tabacalera. "Este equip de govern es compromet a respectar els terminis òptims que determinen les persones expertes per a fer estos simulacres perquè la seguretat dels empleats i empleades i de tota la gent que acudix a l'Ajuntament és una prioritat", ha afegit per acabar Campillo.